LymeMed Nederland
Website voor Medici
protocollen
afbeeldingen
Praktische aanbevelingen bij de diagnostiek

Symptomen checklist (PDF)

Praktische aanbevelingen bij de Behandeling

Behandelprotocollen in schema (PDF)

Praktische handleiding labdiagnostiek
Laatste update: 15-12-2006
Toegevoegd: onderzoek bij Pro Health.
Praktische handleiding labdiagnostiek

Om serum bij Pro Health te laten onderzoeken, gaat men als volgt te werk:

Lab Pro health in Weert is zich sinds enige tijd in Nederland aan het specialiseren in de diagnostiek van Lyme en verwante ziekten.
Naast een ELISA en Natieve Western Blot wordt ook de recombinante Lineblot gedaan. Verder is PCR van weefsels en lichaamsvloeistoffen, FISCH-test in de urine en kweek van Borrelia mogelijk. Ook kan op diverse co-infecties worden getest.

contact gegevens:
Laboratorium Pro health B.V.
Bezoekadres: Schoutlaan 4a 6002 EA WEERT
Postadres: Postbus 316 6000 AH WEERT
tel: 0495 545000
Fax: 0495 550722
E-mail: lab@prohealth.nl
web: http://www.prohealth.nl/item.php?id=6
(vraag naar dhr T. Scheepers voor verdere info en advies)

Om bloed in Keulen te laten onderzoeken, gaat men als volgt te werk:

Bestel eerst labformulieren en eventueel verpakkingsmateriaal op het volgende adres (taal voor communicatie: Duits of Engels):

Laboratoriumsmedizin
An der Wachsfanrik 25,
50996 Keulen,
Duitsland
website: http://www.labor-koeln.de/
Email: info@labor-koeln.de


Stuur een e-mail en vraag om verpakkingsmateriaal, buisjes en formulieren op te sturen die nodig zijn om bloed op te sturen voor het testen op Borrelia met ELISA en Western Blot. Men dient verzendmateriaal aan te vragen volgens IATA 650 met Vacutainer van Becton Dickinson. Dit zijn vacuümbuisjes die op de nederlandse opzetstukken passen en de verpakking is dan conform de internationale regels. Vergeet niet naam en adres te vermelden!

De aanvrager krijgt verzend- en verpakkingsmateriaal toegestuurd en een schrijven met betalingsinstructies. De betalingsinstructies wijzen zich vanzelf. Bij het materiaal wat men krijgt, zit ook een formulier opdracht voor onderzoek Borrelia waarop men invult wat voor testen gedaan moeten worden:

Kruis aan onder BORRELIA-ANTILICHAMEN:
BORS IgG-AL i. bloed
IGME IgM-AL i. bloed
WEBS Westernblot m. bloed

Vul het formulier verder volledig in met naam en adres etc. van zowel patiënt als arts en geef aan waar de rekening naartoe moet.

Verstuur met bloed naar het bovenstaande adres. Laat het bloed in het begin van de week afnemen, zodat het bloed vòòr het weekend aankomt. Het bloed hoeft NIET gecentrifugeerd te worden.
Na enige tijd krijgt de aanvragend arts de uitslag.

De kosten voor het testen met ELISA en Western Blot bedragen € 154,16 plus € 4,55 voor verzendmateriaal en portokosten. Dus in totaal € 158,71.